سیستان

علمی.تحقیقی

سیستان

علمی.تحقیقی

بارش شهابی نه چندان دل چسب

چهارشنبه 26 آبان: این تاریخ را در تقویم نجومی خود برای هر سال به یاد داشته باشید.
یکی از معروف ترین بارشهای شهابی سالانه، بارش شهابی اسدی است. در حقیقت ذرات بازمانده از دنباله دار مشهور تمپل تاتل 55p که هر 3/33 سال یکبار بدور خورشید می گردد و پنجاه و پنجمین دنباله داری است که مدار آن به محاسبه در آمده است عامل این بارش می باشد. این دنباله دار آخرین بار در زمستان 1376 خورشیدی به کمترین فاصله با خورشید و زمین رسید.(حضیض خورشیدی) به علت آنکه زود به زود این دنباله دار به ملاقات خورشید می آید و چند سال قبل و بعد از عبور از حضیض خورشیدی بهترین بارشها را انتظار داریم تا سال 1381 در مورد این بارش همین گونه بود.
هنوز هم متوقع مشاهده تعدادی شهاب در این بارش هستیم و امسال امکان مشاهده حدود 20 شهاب در ساعت برای آن پیش بینی شده است. متأسفانه نور زیاد ماه نزدیک به بدر مزاحم رصد این تعداد کم شهاب در بارش امسال خواهد بود و به همین دلیل انجمن هیچگونه گشت نجومی را برای رصد آن علیرغم وجود تعطیلات پایانی هفته جاری برنامه ریزی نکرده است. کانون این بارش صورت فلکی اسد(شیر) است که همگان به عنوان سمبل رسمی انجمن نجوم آماتوری ایران آنرا می شناسند.



منبع:/iaas.ir

گزارش استهلال ماه مبارک ذی الحجه 1431 ازاستان یزد

ش کننده حسین کوشا- سرویس گزارش رویت هلال انجمن نجوم آماتوری ایران

گروه استهلال ناحیه یک آموزش وپرورش شهرستان یزد مستقر درپژوهشگاه برازنده مقدم از ساعت 16:30بعدازظهر یکشنبه مورخ 16/8/89 درمحل ساختمان پژوهشگاه با حضور آقای احمد کریم وخانم ها مهرناز کافی وفاطمه اشرفی کا ر استهلال را آغازکرده ودرمدت زمان قبل از غروب خورشید فعالیت ادامه داشت که در ساعت 16و55دقیقه درلحظه غروب خورشید قرار گرفته و از این لحظه به بعد فعالیت بیشتر شد و با راهنمایی های آقای احمد کریم با توجه به محاسبات از قبل تعیین شده خانم فاطمه اشرفی دانش آموز 15ساله عضواین گروه راس ساعت 17و15 دقیقه موفق به رویت هلال ذیحجه 1431شدند و با اختلاف 10و15ثانیه آقای کریم و خانم کافی موفق به رویت شدند وتا آخرین لحظه که ساعت 17و35 دقیقه که هلال در پشت کوه پنهان شد رویت ادامه داشت وآخرین نفرکه موفق به رصد گردید نیز آقای احمد کریم بودند.

مکان رصد: پژوهشگاه برازنده مقدم
موقعیت رصدگاه: طول جغرافیایی54درجه 17 دقیقه وعرض جغرافیایی 31درجه و59دقیقه .
زاویه جدایی هلال با خورشید7درجه.
ارتفاع ماه :6درجه.
زمان مکث:47دقیقه
وضعیت جوی رصدگاه : بدون ابر با غباررقیق در افق.
ابزاررصدی: تلسکوپ شکستی 12سانتی وتلسکوپ بازتابی 8اینچ گاما ودوربین نقشه برداری توتال که به علت مناسب بودن رویت باچشم غیر مسلح نیاز به استفاده از تلسکوپ نبود.
 
 


کشف دنباله دار جدید

علاقمندانی که هنوز خاطره مشاهده دنباله دار هارتلی2 را طی شبهای ماه گذشته از یاد نبرده اند، بد نیست با اطلاع شوند که چند روز قبل دو آماتور ژاپنی به نام های ایکیا و موراکامی موفق به کشف یک دنباله دارجدید شده اند.  همین جا اهمیت فعالیت آماتورها در جامعه علمی جهانی بش از پیش نمایانده می شود و امید است تلاشهای اماتورهای کشورمان نیز جهت دار تر از گذشته استمرار یابد تا نه تنها در اکتشافات نجومی بلکه درسایر بخشهای این دانش جذاب نوآوری در خور را داشته باشند.
این دنباله دار که با نام علمیC/2010 V1 نام گذاری شده است در بامداد جمعه 21 آبان همزمان با گشت رصدی انجمن نجوم آماتوری ایران در کاروانسرای قصر بهرام واقع در پارک ملی کویر، کمی پایین تر از سیاره حلقه بر گردن کیوان و در صورت فلکی خوشه قرار دارد(به نقشه آسمان توجه نمایید). سیاره ناهید نیز که چندین روز همچون کیوان در شعاع تابش خورشید قرار داشت وقابل مشاهده نبود در همین صورت فلکی و در پایین سیاره کیوان و ایکیا - موراکامی جاخوش نموده است. ستاره زیبای سماک اعزل نیز بین ناهید و این اجرام می درخشد. کمی قبل از روشنایی هوا و پیش از طلوع خورشید بهتراست به افق شرقی محل سکونت خود در هر کجای میهن پهناورمان ایران هستید نگاهی بیاندازید و علیرغم نور گرگ و میش هوا سعی نمایید با یک دو چشمی برد بالا و یا یک تلسکوپ خانگی این دنباله دار را شکار نمایید. برای پیگیری اخبار و تصاویر این دنباله دار می توانید در روزهای آتی به این پایگاه اینترنتی مراجعه نمایید.
 
 
 
  
منبع:

انجمن نجوم آماتوری ایران iaas.ir